lauantai 15. marraskuuta 2014

Hiljaiseloa Gili Airilla

Gili Trawanganilta meidän täytyi mennä veneellä Gili Airille. Matka kesti vain n. 15 minuuttia. Ostimme lippumme joka kulmasta löytyvistä pikku ständeistä, joissa myytiin kaikemaailman juttuja snorklausretkistä pyöriin ja monenpäivän kestäviin bileveneristelyihin. Maksoimme yhdestä lipusta 75000 rupiaa eli reilut 5 euroa. Nyt jos blogiimme on eksynyt joku Gileillä käynyt niin voi olla, että tietää, että samoja lippuja olisi saanut menemällä satamaan ja maksamalla 10000 rupiaa eli muutaman kymmenen senttiä. Tämän kuulimme Gili Airilla olevilta muilta reppureissaajilta. Niin sitä matkatessa oppii. Ei onneksi ollut isoista summista kyse, mutta kyllä sitä tulee hieman tyhmä ja huijattu olo kun näin käy. Eli nyt jos joku lukijoista päätyy Gileille niin muistakaa tämä.


Gili Airille saavuttuamme oli selvää, että matkustamme low seasonin aikaan. Saarella ei näkynyt kun ihan muutamia muita reissaajia. Hostellissammekaan ei ollut kuin pari muuta meidän lisäksi, vaikka oli koko saaren ehkä näkyvin (yksi harvoista, johon oli ihan kyltti ohjastuksia) majoittumispaikka.


Hostelli oli oikein mukavalla sijainnilla lähellä rantaa ja siihen kuului aamiainen. Hostellilla oli myös oma tilava sisäpiha, jossa baari ja useampikin tila elokuvien katselulle ja ihan vain olemiselle. Ainoa miinus paikalle on se, että siellä törmäsimme luteisiin. Yhtä huonetoveriamme nämä inhottavat riiviöt söi oikein kunnolla, minä sain muutaamia puremia ja Fanni onneksi säästyi kutinalta. Ikävä olohan siinä tuli ja melkein paikkaa olisi ollut mukava vaihtaa. Onneksi oli niin hiljaista että saimme vaihdettua kokonaan huonetta ja siivottua tavaramme hostellilla, että ei sitten tarvinnut ruveta uutta paikkaa etsimään. Nyt ei siis pelkoa että luteet olisivat meitä seuranneet ja loput kaksi yötä menivätkin mukavasti.


Gili Airillä oli siis todella hiljaista, joka sopi meille oikeastaan loistavasti Gili T:n jälkeen. Ihan rannassa oli paljon ravintoloita, joilla oli sellaisia pikku "majoja" (vaikea selittää, toivottavasti kuvat kertovat paremmin, mitä tarkoitan), joihin pystyi tilaamaan ruoka ja vain makoilemaan samalla ja, vaikka lukemaan kirjaa. Näin leppoisasti vietimmekin sitten muutaman päivän. Onneksi hostellin reppureissajat olivat todella mukavia ja he viettivätkin pari iltaa kanssamme näillä pikku "majoilla" loikoillen ja korttia pelaillen. Mukavaa vaihtelua.



Yhtenä päivänä päädyimme kyllä menemään snorklausrekelle. Retki maksoi vain 7€ ja kesti n. 6 tuntia. Snorklauspaikkoja oli neljä ja jokaisessa paikassa pulikoimme puolisen tuntia. Snorklauspaikat sijaitsivat Gili T:n, Gili Airin ja Gili Menon rannoilla. Paikkoja oli hieman liian monta, sillä kaikki oli aika samanlaisia. Silti oli oikein kiva reissu ja pääsimme näkemään isoja merikilpikonnia, koskemaan mustekalaa ja näkemään värikkäitä pikkukaloja. Erityisesti Fannilla oli kovin jännää, sillä hän ei ollut aiemmin ollut snorklaamassa. Lounastimme Gili Menolla, joten sielläkin pääsimme parisen tuntia aikaa viettämään. Gili Meno vaikutti vielä Gili Airiäkin paljon hiljaisemmalta. Sitä kyllä pidetäänkin honeymoon-saarena, että hiljaisuus sikäli ei tullut yllätyksenä. Oikein kaunis paikka sekin.


Gili Air oli ehdottomasti kiva käydä katsastamassa. Ihana paikka vain rentoutua ja olla tekemättä oikeastaan mitään. Ranta oli kyllä aivan täynnä sukelluskouluja ja siellä oli väkeä nytkin. Osa oikein asui pidemmänkin aikaa ja olivat esim. hankkimassa sukelluslupia eli PADI:a. Sali ja joogapaikkojakin oli eli kyllä lomalle tekemistäkin löytyisi.

Gili Airin jälkeen palasimme takaisin Balille vielä viikoksi. Siitä myöhemmin. Mutta nyt voi sanoa että jos Balille asti tulee niin kannattaa ehdottomasti käydä myös Gileillä!

" The island is ours. Here, in some way, we are young forever"
- E. Lockhart

- Julia & Fanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti