sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Matkusta halvemmalla

Helposti tulee ajateltua, että matkustaminen on kauhean kallista ja siihen ei voi olla varaa jos ei tee kahta työtä ja elä nuudeleilla ja puurolla kuukausia ennen reissua. Mutta väitän, että se ei pidä paikkaansa. Toki matkustamiseen kuluu rahaa ja säästämään joutuu. Joutuu priorisoimaan ja päättämään mikä itselle on tärkeintä. Matkustustyylejä on erilaisia. Osalle matkan tekee hienon hotelli, gurmee ruuat, välilaskuttomat lennot ja olo siitä että nyt kun kerran ollaan lomalla niin ei tarvitse rahasta niin välittää ja kerran lähdetään niin lähdetään sitten kunnolla. Tämän tyylinen matkustelu tietysti vaatii enemmän rahaa. Meille tärkeintä on toiseen maahan pääseminen, uuteen kulttuuriin tutustuminen ja tottakai välillä pieni itsensä hemmottelu, ja tarkoitus ei tietenkään ole että koko ajan joutuu stressamaan rahasta. Sitä paitsi kyllähän ne pienet kommellukset, pitkät välilaskut, välillä väsynyt ja nuutunut olo on osa reissaamista. Niistä saa hyviä muistoja, ja perille pääsemisen ja niistä kommelluksista selviämisen jälkeen olo on entistä parempi.

No tuli taas kamalasti jaariteltua ja alustettua koko postauksen ideaa joka oli siis listata ihan muutamia asioita, joilla meidän mielestämme suht helpostikin voi matkakustannuksia huomattavasti saada laskettua.



Lennot

Käy mahdollisiman monilla eri sivustoilla. Älä heti tyydy ensimmäisiin mitkä löytyy, vaan tutki kaikkia eri mahdollisuuksia. Jos mahdollista ja aikataulussasi on joustovaraa koita eri päivä. Hinnat voivat huomattavasti laskea kun vaihdat lähtö- tai tulopäivää yhdelläkin päivällä. Voit koittaa myös ottaa erillisiä lentoja. Voi tulla halvemmaksi ottaa ensin lento/laiva esim. Ruotsiin ja sieltä jatkolento kohteeseesi. Ryanair lentää halvalla Suomesta taas esim. Lontooseen, josta taas Ryanairia käyttäen pääsee lentämään useaampaan maahan. Voi olla että säästää useempia kymppeja jopa satoja tällä tavalla. Lentojen hankkimiseen voi joutua käyttämään päiviä ja ole valmis näkemään hieman vaivaa oikeiden löytämiseen. Tässä muutama mielestämme hyvä sivusto lentojen hankkimiseen.

http://www.ryanair.com/
http://www.vertaa.fi/
http://www.halvatlennot.fi/
http://www.airasia.com/ot/en/home.page?cid=1
http://www.momondo.fi/
http://www.supersaver.fi/
https://www.flyhi.fi/fi/
http://www.lentodiilit.fi/
http://www.fi.kayak.com/?ispredir=true

Tässä siis muutamia, mutta lisääkin on tietysti vaikka kuinka paljon.



Yöpyminen

Hotelli kaupungin keskustassa tai rantakaupunkiin matkustaessa aivan rannalla on toki kalliimpaa. Halvemman saa heti jos on valmis joustamaan sijainnissa ja mukavuuksissa tietysti myös. Tässä kuitenkin nyt hieman listaa eri yöpymismahdollisuuksista ja sivustoja joiden kauttaa voi löytyä hyviä vaihtoehtoja.

-Hotellit ja hostellit:
http://www.booking.com/
http://www.hostels.com/
http://www.hostelworld.com/

-Talon/huoneiston vuokraaminen. (yleensä paljon halvempi vaihtoehto)
https://www.airbnb.fi/
http://www.homeaway.fi/

-Couchsurfing eli ilmaiseksi jonkun yksityisen henkilön sohvan/sängyn lainaamista. Hyvä tapa tutustua ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin. Voi kyllä olla myös aika raskasta jos omaa rauhaa ei kauheasti ole.
https://www.couchsurfing.org/

-On myös mahdollista pientä työtä vastaan saada ruoka ja yöpyminen ilmaiseksi, jos on lähdössä pitemmälle matkalle ja haluaa koitta vähän jotain erilaista matkustamista
http://www.helpx.net/
http://wwoofinternational.org/



Reissun päällä

Matkassa vältä syömästä ihan keskustassa tai turisteille tarkotetuissa ruokapaikoissa. Kävele hieman syrjempään ja etsi paikallista ruokaa, paikallisten tarjoamana. Varmasti jopa puolet halvempaa ja parempaakin.  Matkamuistotkin kannattaa ostaa jostain muualta kuin tursiteille tarkotetuista kojuista ja liikkeista, hinnat ovat yleensä moninkertaiset.

Tässä nyt siis asioita ja vinkkejä joiden mukaan me tulemme matkustamaan. Toivottavasti jotain apua  myös teidän tuleville reissuillenne, joten nyt eikun suunnittelemaan vaan jotain omaa reissua!


Enää tämä päivä ennen lentokentälle lähtemistä. Vielä pitäisi pakata.... Josta muuten seuraava postaus!

Niin ja vielä pahoittelut, kun kuvia ei ole kauheasti postauksissa näkynyt. Se toivottavasti muuttuu, kun reissuun pääsee :)


- Julia & Fanni







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti