sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pakkaaminen ja lähdöntunnelmat

Huoh... Mä olen ainakin varmaan maailman huonoin pakkaaja. Reissuun lähdön lähestyessä olin ihan, että "joojoo tällä kertaa pakkaan ajoissa ja ajatuksella". Turha toivo. Rinkka on kyllä lojunut keskellä huoneen lattiaa jo viikon ajan, mutta jotenkin sen sisään ei ole tuntunut päätyvän yhtään mitään. Toki kaikkia tarpeellisia on kertynyt tuohon pöydille ympärille kylläkin. Päivä ennen lähtöä oli sitten kuitenkin pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta hommiin. Yhteisistä keskusteluista päätellen Juliankin tilanne on tainnut olla aika samanlainen.

Minulle vaikeuksia tässä pakkaamisessa on tuottanut se, että aina ennen olen tottunut viikonkin reissuille pakkaamaan ihan kunnon kokoisen matkalaukun täyteen tavaraa. Nyt pitää selvitä n. 3-4 kk pelkällä rinkalla ja olkalaukulla. Toisaalta senkin tässä on tajunnut, että eihän sitä tavaraa tosissaan ollenkaan niin paljoa tarvi, vaatteita ainakaan. Oikeastaan on aika hienoakin oppia ymmärtämään, kuinka vähällä materialla sitä elämässä pärjääkään.

Näitä pakkauslistoja on esillä varmaan kaikissa matkablogeissa, mutta tässä nyt kuitenkin myös meidän oma:
- Ensiapupakkaus: särkylääkettä, ripulilääkettä, laastareita, desinfiointiainetta, siderulla, hydrocortison ja muut henkilökohtaiset lääkkeet
- Hyttysverkko
- Narua (mm. pyykin kuivattamiseen)
- Pyyhe
- Hammasharja + tahna
- Hygieniatarvikkeet: pienet shampoopullot ja rasvapullot, meikinpoistiliinoja, kosteuspyyhkeitä, vanua, deodoranttia ym. (pyritään siihen, että voidaan rinkat ottaa myös käsimatkatavaroihin, siksi ei siis yli 100ml nesteitä)
- Hiusharja + ponnarit ja pinnit
- Aurinkolasit
- Passi (+kopioita passista) + rahat (näitä varten vaatteiden alle laitettava kaulapussi ja ehkä myös rahoja useampaan paikkaan)
- Kännykkä + laturi
- Vakuutuskortti
- Lentoliput
- Passikuvia viisumeita varten (tarvii ainakin Indonesian visa on arrivaliin)
- Kamera + laturi
- iPod + kuulokkeet
- Matkalukemista (joku kirja, jonka voi jättää myöhemmin ostaessa uuden)
- Adapterit

Tässä vielä jonkinlaista osviittaa vaatteiden suhteen:
- Alushousuja n.7 (niin, ettei tarvi kokoajan pyykätä)
- Kahdet rintaliivit
- Kahdet bikinit
- Parit sukat
- Muutama toppi
- 1-2 t-paitaa
- Ohut pitkähihainen (palamiselta suojaamaan)
- Joku vähän lämpimämpikin paita
- Pitkäthousut
- Kahdet shortsit
- Pari mekkoa/hametta
- Koruja (itse en ainakaan voi olla ilman)
- Kengät, joilla on hyvä kävellä (matkalta aiomme ostaa vielä flipflopit rantahommiin)

Nyt ei muuta tule mieleen, toivottavasti ei ole mitään tärkeää ainakaan unohtunut. Ja periltähän varmaan saa ostettua sen, mitä vielä tarvii.


Aikaa lentokentälle lähtöön on todellakin enää jäljellä vain tämä ilta/yö. Täällä ollaan molemmat minun luona ja koitetaan saada vielä vähän nukuttuakin. Neljän aikaan sitten heräillään ja äitini kyydillä otetaan suunta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää.

"You don't always need a plan. Sometimes you just need to breathe. Trust. Let go. And see what happens"
- Mandy Hale

Fanni & Julia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti