tiistai 14. lokakuuta 2014

Singapore

Ollaan nyt vähän myöhässä tän Singapore postauksen kanssa, mutta täällä on vaan niin paljon kaikkee, ettei oo ollut aikaa / tehnyt mieli käyttää aikaa blogin kirjottamiseen. Nyt kuitenkin ainakin yritetään ryhdistäytyä edes vähäsen.

Saavuttiin Singaporeen viikko sitten aika myöhään illalla. Pitkien lentojen ja vastoinkäymisten jälkeen oltiin tosi väsyneitä ja suunnattiin suoraan hostellille, joka oltiin varattu jo etukäteen. Meidän Footprints hostel sijaitsi Little Indian alueella.



Little India oli oikeastaan yksi parhaista paikoista Singaporessa. Siellä oli paljon halpoja ruokapaikkoja ja kaduilla leijui vahva kukkien ja mausteiden tuoksu. Little India on myös reppureissaajien eniten suosima alue Singaporessa varmaankin juuri se halpojen hintojen takia. Sieltä löytyi siis myös muutavia mukavia backpacker-baareja. Meidän suosikki oli Countryside coffee, jossa oli tosi hyvää ruokaa.




Ensimmäisenä päivänä osa ajasta kului, kun etsittiin Julialle uutta kameraa ja puhelinta. Siitäkin voisi kirjoittaa pitkän jutun, sillä se ei ollut niin helppoa kuin oltiin ajateltu. Sanotaan nyt vaan kuitenkin, että varokaa ettettr tule huijatuksi hintojen kanssa!

Tämän sählingin jälkeen kävelimme Chinatowniin, joka ei kyllä ollut kummoinen tai sitten vain mentiin johonkin väärään osaan siitä. Oltiin kuitenkin niin nuutuneita kuumuudesta sinne päästyämme, ettemme paljonkaan jaksaneet kierrellä. Söimme ja suuntasimme aika lailla samantien metrolla takaisin hostellille.

Singaporen metro oli onneksemme todella helppokäyttöinen ja melko halpakin. Illalla suuntasimme sillä katselemaan Marina Baytä, joka oli ainakin mun lempipaikkani huikeine pilvenpiirtäjä ja supertree maisemineen.

Singapore on ehdottomasti parhaimmillaan yöllä.



Toinen päivä meillä meni melkein kokonaan Singapore Zoossa. Luulenpa, että olisimme saaneet ehkä enemmän irti siitä, jos ei olisi ollut niin kovin kuuma ja meillä olisi ollut enemmän vettä juotavana. Näimme kuitenkin esim. sarvikuonojen ruokintaa, mikä oli ihan hauskaa. En kyllä silti sanoisi, että eläintarha oli aivan sen 28 singaporen dollarin arvoinen, jonka siitä jouduimme maksamaan.

Saatiin tietää, että jääkarhuja elää myös Suomessa...




Vikana päivänä emme oikein enää tienneet, mitä olisimme tehneet. Meillä kun oli jo rinkatkin mukana, sillä seuraavan yön vietimme lentokentällä. Kävimme vielä Marina Bayssä katsomassa Gardens by the baytä ja skybarissa Marina Bay Sands hotellin 57. kerroksessa, jossa näkymät oli huikeat (mutta oli muuten pikkasen kallista). Sen jälkeen raahasimmekin itsemme jo lentokentälle.




Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Singapore on hieno kaupunki nähdä, mutta oikeastaan kaksi päivääkin riittää jo siihen hyvin. Kaiken lisäksi se on tyyris maa ja kävi ainakin meidän reppureissubudjetin päälle aika kovasti.



Nyt ollaan palaneina Balilla Sanurissa, mutta pian täältä sitten juttua!

"The journey of a thousand miles begins with a single step"
Lao Tzu

-Fanni & Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti