tiistai 28. lokakuuta 2014

Unta ja apinoita Ubudissa

Lähdimme heti aamusta karkuun Kutan päivämenoa ja suuntasimme taksilla kohti Ubudia. Taksimatka kesti parisen tuntia ja maksoi noin 12€. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän oli tarkoitus ajaa skootterilla kaikki välimatkat, mutta jotenkin suunnitelmia tehdessä olimme unohtaneet, että meidän lisäksi mukana on isot rinkat ja käsilaukut. Pikkuinen skootteri ei olisi meitä pitkälle vienyt, joten taksit ja minibussit käyttöön. Muutenkaan kartat ei täällä tunnu pitävän kauheasti paikkaansa, eikä tienviitoja juuri ole, joten senkin takia taisimme päätyä oikeaan ratkaisuun.




Päästyämme Ubudiin alkoi yöpaikan metsästys. Hetken helteessä kävelemisen jälkeen päädyimme seuraamaan kylttiä, jossa luki Lilir house homestay, free wifi. Parin pikku tien jälkeen päädyimme epävarmin askelein sisäpihalle, jota ympäröi koristeelliset pikkurakennukset/talot. Omistajan ilmaantuessa paikalle otimme huoneen vastaan halvasta hinnasta, omasta rauhasta ja kivasta ilmapiiristä innostuneina. Huoneeseen kuului myös loistava aamiainen, joka tuotiin heti herättyämme (mihin aikaan vain) nenämme eteen.


Paljon liikkumisen, tekemisen ja Kutan hektisen elämän jälkeen olimme enemmän kuin valmiita vain ottamaan rennosti, nukkumaan ja käveleskelemään Ubudin rauhallisilla kaduilla. Ja sen myös teimme ja kunnolla. Päädyimme viipymään Ubudissa kolme päivää, joiden aikana nukuimme yli 10 tunnin yöunia, monen tunnin päiväunia, syömään hyvin ja käymään hieronnassa. Univaje oli siis selkeästi jo ehtinyt kasvaa hieman liiankin suureksi, joten tämä kaikki tuli tarpeeseen. Fanni oli myös tänä aikana hieman kipeänä, taisi olla kuumettakin, joten senkin takia hyvät unet olivat tärkeitä.





Meidän listalla oli käydä joogassa ja ehkä jopa meditoimassa Ubudissa olomme aikana mutta emme uniltamme sinne ehtineet. Voi, kun saamattomuutemme alkaa kuulostaan jo hieman surulliselta... Onneksi kuitenkin sen verran pääsimme ulkoilmaa haistelemaan, että kävimme Monkey Forestissa ja kauniilla riisipellolla kävelemässä.




Monkey Forest oli kyllä aivan ihana kokemus ja ehdottomasti kaikkien, jotka Ubudista itsensä löytävät on siellä käytävä. Apinat pääsevät vapaasti kulkemaan isossa metsässä ja ihmiset pääsevät sinne niitä ihmettelemään ja niiden seassa kulkemaan. Apinoita oli paljon ja ne saattoivat vain yhtäkkiä hypätä syliin tai tarttua jalasta kiinni. Oli ne kyllä niin suloisia!









" A massage is just like a movie, really relaxing and a total escape, except in a massage you're the star. And you don't miss anything by falling asleep! "
- Elizabeth Jane Howard


- Julia & Fanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti