keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Reittisuunnitelma

Nyt kun lähtöön on enää sellaiset 3 viikkoa jäljellä niin voisi olla hyvä aika kertoa vähän tarkemmin meidän reittisuunnitelmasta. Ei olla taidettu muuta edes vielä kirjoittaa kuin että Kaakkois-Aasiaa kohti lähdetään. Nyt hieman tarkennusta.

Lennot olemme ostaneet Suomesta Singaporeen ja matka kestää n. 30 tuntia. Välilaskut meillä on Amsterdamissa ja Hong Kongissa. Hong Kongin lentokenttään ehditäänkin tutustua sitten ihan kunnolla, kun välilasku siellä kestää yli 8 tuntia.
Singaporessa tulemme viettämään 4 yötä, joista kolme vietämme hostellissa ja yhden lentokentällä. Jos Hong Kongin lentokentästä on kuultu hyvää, niin Singaporen lentokentän pitäisi olla ihan omassa luokassaan. Löytyy ilmaisia elokuvateattereita, nukkumapaikkoja, satoja kauppoja ja ravintoloita, ilmaisia nähtävyyskiertoajeluita ja puutarhoja. Eli siis varmasti tarpeeksi tekemistä yhdeksi yöksi. Pitää luultavasti mennä jo päivällä lentokentälle, että ehtii varmasti näkemään kaiken.

Esimakua Singaporesta
Singaporen lentokenttää

Singaporesta lennämme Balille, jossa olemme suunnitelleet vietävämme n. 3 viikkoa, jonka jälkeen olemme viikon Lombokilla. Lombokilta palaamme takaisin Balille, josta matkamme jatkuu Thaimaahan, Phuketiin. Phuket ei alunperin kuulunut reittisuunnitelmaamme, vaan meidän oli tarkoitus viettää Balilla hieman pidempi aikaa tehden myös vapaaehtoistyötä paikallisessa koirakeskuksessa. Keskus olikin kuitenkin remontissa, mutta halusimme kuitenkin tehdä vapaaehtoistyötä jossain ja sopiva paikka löytyikin Phuketista. Paikan nimi on Soi dog foundation ja he pelastavat koiria pahoinpitelyltä, kuntouttavat koiria ja auttavat etsimään niille uutta kotia. Täältä pääsee lukemaan lisää kyseisen järjestön toiminnasta.
Bali


Borenolla päästään toivottavasti tutstumaan orankeihin

Phuketista lennämme seuraavaksi Malesiaan, luultavasti Borneolle. Emme ole kauheasti vielä suunnitelleet oloamme Malesiassa, mutta luultavasti olemme 2-3 viikkoa siellä ja sen  jälkeen uudestaan Indonesiaan. Tällä kertaa Javalle noin kuukaudeksi. Javalta takaisin Thaimaahan, johon myös Fannin perhettä on tulossa joulun ja vuodenvaihteen viettoon. Ensiksi vietämme viikon Krabilla ja sitten toisen Phi Phi -saarilla, jonka jälkeen vielä kaksi viikkoa luultavasti jossain muualla päin Thaimaata. Tämän jälkeen takaisin Suomeen. Ainakin todennäköisesti:D

Phi Phi

Tässä on vasta vähän suunnitelmaa ja kovin moni asia ei ole mitenkään lukkoon lyöty. Haluamme pitää kaiken mahdollisimman auki ja suunnitelemattomana, jotta voi tehdä asioita spontaanistikin. Silti joudutaan aika paljon etukäteen reissua suunnitelemaan, koska Indonesiassa ja Thaimaassa saa olla vain kuukauden kerrallaan ilman viisumia ja jo mennessä pitää olla näyttää lentolippu pois maasta. Tästä johtuen käymme näissä maissa kahteen kertaan ja hieman kuljetaan siksakkia. Hieman kalliimmaksihankin se tulee, kun joudumme sitten ostamaan useampia lentolippuja, mutta seuraavassa postauksessa ehkä hieman enemmän sitten budjetista.


"Not all those who wander are lost"
J.R.R. Tolkien

-Fanni & Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti